Пандишпанено руло
Нужни продукти
6 яйца
6 с.л. пудра захар
6 с.л. брашно
1 ванилия
1 бурканче мармалад(сладко,конфитюр)
1 шоколад
1 к.ч. смлени орехи
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Разбийте жълтъците на пяна, прибавете постепенно брашното, като бъркате леко прибавете и разбитите на сняг белтъци. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно или върху хартия за печене.
Дебелината на изсипаната смес трябва да е около 1 см. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Намажете пандишпана веднага с мармалад и започнете да навивате, ако някъде е залепнало помогнете си с нож. Върху навитото руло настържете шоколад и поръсете с орехи или само поръсете с пудра захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти