Нужни продукти                        
                        
                                
                                 1 пиле
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 800 г. грах от консерва
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 гл. лук
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 ч.ч. бяло вино
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 с.л. брашно
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 50 г. масло
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 2 с.л. олио
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 к.л. индийско орехче
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 черен пипер                                
                            
                                                                            Стъпки
                         Нарязваме пилето на порции, изпържваме от двете страни в масло и олио и изваждаме. В останалата мазнина, пържим ситно нарязания лук, поръсваме с брашното бъркаме и заливаме с равни части вода и вино разбъркваме и добавяме пилето, грахта , индийското орехче, черния пипер и варим до омекване на месото.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                         
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                         
                        
Къв е тоя Ути или пък някой си Иван Звездев, елате да пробвате моя грах с пиле. Рецептата е доволна, манджата стана супер, макар и без индийско орехче.