Пилешка супа с ориз
Нужни продукти
500 гр. пилешки гърди без кожа
200 гр. ориз
1 глава лук
2 моркова
2 пилешки бульона
олио/зехтин
магданоз
сол
Нужно Време
подготовка
10
минути
готвене
30
минути
общо
40
минути
Стъпки
Пилешките гърди се нарязват на малки парченца и се запържват в тенджерка с предварително нагрята мазнина около 10 мин., като постоянно се разбъркват. Долива се вода. Добавят се оризът, солта и нарязаните на дребно магданоз, моркови и лук,разбъркайте. Изчаква се да заври и котлона се намаля. Слагат се двата пилешки бульона. Супата се оставя на тих огън до пълно омекване на ориза.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти