Пълнен заек
Ориза измит и почистен се смесва с нарязаните дреболии, стафидите, орехите, гъбите морковите нарязани на кубчета, както и малка част от бекона, слага се сол на вкус и зехтин или олио, както и нарязания на ситно кромид лук, слагате и една лъжичка къри. С всичко това се пълни заека, шпековате го с парченца кашкавал, чесън и бекон, и намазвате хубаво с олио или зехтин и малко червен пипер.
Покривате заека с парчета бекон, като от страни в тавичката поставяте обелените картофи които оставяте цели /те ще бъдат част от гарнитурата/. Заека се пече с алуминиево фолио до готовност, след това се маха и се нарязват лентички кашкавал и се връща обратно във фурната за да се запече кашкавала.
Да Ви е сладко.