Пълнена кожа от пиле
За гарнитура може да се сложат всякакви зеленчуци или ориз по желание.
Кожата на пилето се отстранява леко с ръка без да се скъса. Месото се сварява и след това се накъсва, бульона от пилето се запазва.
За сместа: Запържва се лука, чесъна, краставичките, бекона, филето и накъсаното пилешко месо, след това се слага ориза. След около 2 минути се добавя зеленчуковия бульон червения и черния пипер и се добавят 3-4 чаши от бульона на пилето, сол на вкус. Бърка се около 5-10 минути и накрая се слага магданоз.
Там където има дупка по кожата се зашива с конец, слага се в тавичка и се пълни със сместа и се зашива.
Кожата се намазва с малко мазнина и червен пипер.
Пече се на умерена фурна около 60 минути.