Плънката:
Нарежете на ситно кромида и го задушете в олиото и маслото, след това добавете ориза, водата с разтворения бульон (бульона трябва да е толкова, че ориза да остане не много влажен), преди да махнете от котлона подправете с подправки и сол по ваш вкус.
Замесете тесто,(в началото сложете 2 ч.ч. брашно,а след това добавяйте, по- малко) средно меко ( което да разточите във форма 2 пъти по-голяма от тавичката ви). Така разточено тестото, поставете така, че краищата му да са достатъчно дълги за да можете да го затворите като плик. В намазнена тава сложете тестото, половината от ориза, наредете отгоре филетата от риба и покрийте с останалия ориз, след това загърнете с тестото. За да няма дупчици, и да се залепи, добре си намокрете пръстите. Печете на 200-220 градуса до златисто. Като го изкарате от фурната напръскайте с вода и покрийте с кърпа за няколко минути. ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Нужни продукти
1 кг филе от риба по желание(1/2 филе на човек)
за тестото:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вода(200.мл)
4-5 с.л олио
1/2 ч.л захар
брашно за средно меко тесто
за плънката:
1 ч.ч ориз
2 глави кромид лук
50 гр. масло
1 бр. бульон
олио
подправки на вкус
сол
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
40
минути
общо
85
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти