Рибника на Мама Ели
Плънката:
Нарежете на ситно кромида и го задушете в олиото и маслото, след това добавете ориза, водата с разтворения бульон (бульона трябва да е толкова, че ориза да остане не много влажен), преди да махнете от котлона подправете с подправки и сол по ваш вкус.
Замесете тесто,(в началото сложете 2 ч.ч. брашно,а след това добавяйте, по- малко) средно меко ( което да разточите във форма 2 пъти по-голяма от тавичката ви). Така разточено тестото, поставете така, че краищата му да са достатъчно дълги за да можете да го затворите като плик. В намазнена тава сложете тестото, половината от ориза, наредете отгоре филетата от риба и покрийте с останалия ориз, след това загърнете с тестото. За да няма дупчици, и да се залепи, добре си намокрете пръстите. Печете на 200-220 градуса до златисто. Като го изкарате от фурната напръскайте с вода и покрийте с кърпа за няколко минути. ДА ВИ Е СЛАДКО!!!