Нужни продукти
500 г. кайма
1 г.л. лук
1 яйце
1 филия бял хляб
чубрица
кимион
черен пипер
Плънка:
1-2 гъби
100 г. кашкавал
100 г. пушено (топено) сирене
1 кисела краставичка
Панировка:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
олио за пържене
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 45 минути
общо 135 минути
Стъпки

Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, яйцето, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре, престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части. Разстилат се и се в средата на всяко парче се слага по малко, кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели. Топят се в брашното и после в яйце и се пържат до зачервяване на слаб огън.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.09.2011 г. 20:21 Полезен 18

пробвах и стана много вкусно

iva_7808
iva_7808 коментира
Подобни рецепти