Свинско месо в гювечета
нужно време
320 минутипорции
4трудност
- -сготвиха
2
Нужни продукти
800 гр крехко свинско месо
125 гр масло
100 гр настърган кашкавал
4 гл. лук
4 червени чушки
4 яйца
300 гр гъби
2 с.л. горчица
кимион
черен пипер
магданоз
сол
Нужно Време
подготовка
260
минути
готвене
60
минути
общо
320
минути
Стъпки
Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, ситно нарязан магданоз, лук и чушки, сложете кимиона и горчицата, объркайте всичко и оставете в хладилника около 3-4 часа. Разпределете месото, нарязаните гъби и маслото в 4 гювечета, сложете капачета или покрийте с фолио. Печете около 1 час на умерена фурна, махнете капачетата поръсете с кашкавала и чукнете по 1 яйце, като се забули яйцето, ястието е готово.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Вкусно!!!