Нужни продукти
1 кг. свинско месо
500г. гъби
5 кисели краставички
1 ч.ч. червено вино
2 ч.ч. бульон от месо
1 с.л. брашно
1 с.л. горчица
1 ч.ч. сметана
500г. картофи
200г. масло
лют червен пипер
черен пипер
сол
Стъпки

Свинското месо се реже на пръчици и гъбите също. Запържват се леко и се прибавя разбитото брашно в бульона, червеното вино сметаната и горчицата, сол, черен пипер. Вари се на слаб огън като се бърка често до сгъстяване или се слага в кален съд или огнеупорно стъкло и се пече до сгъстяване.

Сервира се със сварените обелени картофи нарязани на колелца и опържени леко в масло и кисели краставички. Поръсват се с червен лют пипер.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.02.2012 г. 18:17 Полезен 3

а къде се слагат краставичките никаде не пи6е?????????

катя
катя коментира
Подобни рецепти