Свинско руло с праз, орехи и сушени сини сливи
Готвенето като страст и въображение... http://magecreations.blogspot.com
Почистете контра филето от ципите. Започнете да разрязвате контра филето по дължина, така че да се получи дълго и широко парче. Покрийте с фолио и начукайте месото. Овкусете със сол, бял пипер, кимион и олио от двете страни.
За приготвяне на плънката нарежете на лунички лука, на кръгчета празът и натрошете орехите. В загрят тиган запържете лука и праза до златисто. Накрая прибавете орехите. Посолете ги.
Готовата плънка разпределете върху контра филето. Навийте на руло и стегнете с конец. Поставете в плик за печене заедно със сините сливи, виното и водата. Печете на 140 градуса за 2 часа. Месото става много крехко и сочно. Ще усетите хрупкавост, която идва от орехите и леко сладко-кисел вкус от сините сливи и виното.
Поднесете с чаша червено вино!
Добър апетит !