Нужни продукти
1 кг телешка кайма
1 гл. лук
4 с.л. оризово вино
3 с.л. соев сос
3 с.л. нишесте
2 яйца
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.ч. сок от ананас
2 с.л. захар
сол
олио
черен пипер
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 15 минути
общо 35 минути
Стъпки

Каймата се омесва с настъргания лук, соевия сос, оризовото вино, малко сол, черен пипер и яйцата. Правят се малки кюфтенца и се овалват в нишесте.
Пържат се до кафяво. В мазнината се добавя ананасовия сок, захарта, ябълковия оцет и като кипне се добавя 1 ч.л. нишесте, бъркаме докато леко се сгъсти и махаме от огъня. Сервираме кюфтенцата залети със соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти