Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Може да направите ястието и с консерва боб, като добавите чешмяна вода. Подходящо за пости.

Нужни продукти
500 гр. зрял боб
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. джоджен
олио
сол
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 10 минути
общо 100 минути
Стъпки

Измиваме и заливаме боба с вода да го покрие, като заври, изсипваме водата и слагаме 2 л вода, като варим до омекване.

В тава слагаме олиото да се загрее във фурната, добавяме брашното малко да се позапържи и добавяме червения пипер, разбъркваме и добавяме 2 черпака от водата на сварения боб, разбъркваме хубаво да се разтвори брашното и добавяме боба, джоджена, чубрицата, сол на вкус и черния пипер и още 2 черпака от водата, разбъркваме. Оставете 10 мин. да зе запече.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти