Картофена супа
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, посоляват се добре и за 2 мин. се запържват в предварително намазнена тенджера, като постоянно се разбъркват. Долива се 2 л вода, слага се фидето, изчаква се водата да заври и се слагат двата бульона. Супата се вари до пълно омекване на картофите, а междувременно се приготвя застройката от майонезата и сиренето, като двете се пасират до получаване на еднородна смес. Супата се сваля от огъня и се застройва. По желание се сервира поръсена с пресен магданоз.
Аз преди да запържа картофите ,запържих и едно пакетче кайма ..получи се страхотно ))
Здравейте! Рецептата звучи добре, само дето тия 20 минути ми се виждат много за запържване на картофите - дали няма някаква грешка?
Супер идея! Добавянето на кайма със сигурност придава допълнителен вкус на супата. Благодаря, че споделихте своя вариант.