Нужни продукти
1 заек
1 червена чушка
1 зелена чушка
1-2 моркова
1 глава червен лук
200 гр свинска сланина
сол
олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 105 минути
общо 135 минути
Стъпки

Морковите, чушките, лука и сланината се нарязват по предпочитание.
Заека се поставя цял в тава и по цялата му страна се правят разрези, в който се поставя от морковите, чушките, лука и сланината.
Осолява се след това се полива обилно с олио, най-накрая подправките, черен пипер, червен пипер и чубрица. Сипва се малко водичка да покрие дъното.
По желание могат и да се добавят други подправки. Пече се в умерена фурна, като по време на печенето се изважда и със сосчето от тавата се облива заека поне 4-5 пъти. Пече се до златисто.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти