Нужни продукти
1 кг. пилешко месо
100 гр. масло
50 гр. сланина (свински гърди)
20 гр. брашно
700 гр. джанки
15 гр. лук
150 гр. червени домати
1 с.л. червен пипер
1 връзка копър
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Нарежете пилешкото месо на парчета и ги запържете леко в маслото.
Прибавете нарязаната сланина (или свински гърди) към пилешкото месо.
Добавете също така и нарязания лук, доматите и солта.
Разтворете брашното в малко вода и го добавете към сместа.
Измийте и изчистете от костилките джанките и ги добавете към яденето.
Варите около 5 минути.
Наръсете с червен пипер (може и лют) и добавете нарязания на ситно копър.
След което оставете да ври до сваряването на месото (да остане на мазнина).
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти