Пилешка супа с фиде и картофи
Месото се сварява. Изважда се и се обезкостява. В бульона прибавяте картофите нарязани на кубчета да се варят, лука нарязан на ситно с морковите(нарязани на кубчета), черен пипер, целина, магданоз и сол. Прибавя се и месото за 3-4 минути.
Супата ври докато картофите се сварят. Прибавяте фиде.
Застройката:
Когато супата стане готова я отдръпвате от котлона.В малка тенджерка чукате яйцата, прибавяте брашното и млякото. Разбърквате хубаво и прибавяте на котлона,като не спирате да бъркате. Бърка се до сгъстяване(заприличва на крем) и започвате да добавяте бульона от супата с непрекъснато бъркане пак. Щом стане хомогенна смес се прибавя към останалата част от супата. Това е така наречената топла застройка.