Нужни продукти
800 гр. пилешко филе
300 гр. целина
200 гр. картофи
1 зеленчуков бульон
100 мл. течна сметана
100 мл. бяло вино
сух чесън и черен пипер
естрагон
зехтин и сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Приготвяме марината от бялото вино, сол, естрагон, черен пипер, сух чесън и зехтин. Към нея прибавяме пилешкото филе. Оставяме в хладилника за около 2 часа.
През това време приготвяме пюрето. За пюрето измиваме и обелваме картофите и целината. Нарязваме ги на кубчета, прибавяме зеленчуковия бульон и един литър студена вода и варим. След като са сварени зеленчуците отделяме бульона и ги пасираме заедно със сметаната.
Ако предпочитате малко по рядко пюре може, да добавите и малка част от отделения бульон. Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и малко естрагон. Използваме естрагон и във пюрето, защото по този начин се допълва вкуса с вкуса на маринованото пилешко филе.
Охладеното и мариновано пилешко филе пържим в зехтин. Добре е пилешкото филе да остане сочно и крехко. Нарязваме готовото пилешко на филийки, гарнираме с пюрето от целина и картофи и поднасяме с чаша охладено бяло вино.
Усетете атрактивността на естрагона!

Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти