Нужни продукти
1 кг свинско месо
1 кг арпаджик (малки лукчета)
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. брашно
2 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. вино
2 ч.ч. бульон
1 скилидка чесън
черен пипер
червен пипер
1-2 дафинови листа
сол
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в загрята мазнина. Прибавят се почистените лукчета (цели) и се задушават 5-6 мин.,а след това се добавят доматеното пюре, чесънът, разбърква се, брашното, разбърква се, червения и черния пипер, разбърква се и веднага се налива бульона, дафиновия лист и сол на вкус, разбърква се. Ястието се оставя да къкри на тих огън до омекването на лука и месото.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти