Нужни продукти
250 гр. кайма
1 яйце
чубрица
1 настърган лук
3 броя кори за баница
сол
черен пипер
олио за пържене
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Омесваме каймата с яйцето, настъргания лук и подправките. Късаме малко топче, като орех и с ръце го оформяме на пуричка излизат 9 броя. Корите се нарязват на 3 ленти. Във всяка лента се поставя пуричка от кайма, загръщаме малко по краищата и навиваме на рулце. Готовите пурички пържим във фритюрник или в тиган с повечко мазнина.
Хранителни стойности
Размер на порцията: 3 пурички
Калории
450
Общо мазнини
30g
Наситени мазнини
10g
Транс мазнини
0.5g
Холестерол
70mg
Натрий
300mg
Въглехидрати
30g
Фибри
2g
Захари
1g
Белтъци
15g
Mнения на кулинари
добави коментар
23.03.2013 г. 15:07
няма НЯМА - има ли продукти всичко и всякак става.
17.03.2013 г. 07:17
Мисля че пак ще стане и във фурната ,опитай и сподели !
17.03.2013 г. 04:07
Няма ли да се получат пуричките ако се запекат във фурната, вместо да се пържат ? Не пържа у дома поради здравословни причини.
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
Да, пуричките могат да се запекат във фурната. Наредете готовите пурички на хартия за печене в тава и ги намажете леко с олио или зехтин. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до златисто кафяво. Това е по-здравословна алтернатива на пърженето и пак ще получите вкусни пурички.