Нужни продукти
10-12 бр. чушки
За плънката:
500 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
100 гр. консервирани домати
1 глава кромид лук
1 чушка (за предпочитане червена)
1-2 моркова
2-3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
1 ч.л. чубрица
4 с.л. олио
За соса:
3-4 с.л. брашно
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сол
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 45 минути
общо 75 минути
Стъпки

В дълбок тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката.

Слагаме и каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.

Махаме семките от чушките (бушим ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, да ги покрие до половина.
Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Приготвяне на соса:

Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно.

Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме чушките заляти с няколко лъжици от соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти