В дълбок тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката.
Слагаме и каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.
Махаме семките от чушките (бушим ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, да ги покрие до половина.
Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно.
Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес като разбъркваме непрекъснато.
Сервираме чушките заляти с няколко лъжици от соса.