Пържена риба със сос
Нужни продукти
4 риби или 1 голяма /може и филе/
1 лимон
1-2 гл. лук
1 вр. магданоз
сол
черен пипер
100 гр. олио /зехтин/
сос:
4 яйца
сол
черен пипер
250 мл. зехтин
сока от 1/2 лимон
Нужно Време
подготовка
120
минути
готвене
40
минути
общо
160
минути
Стъпки
Нарязваме лука на филийки, магданоза на ситно, объркваме със сока от лимона, сол и черен пипер и намазваме рибата.
Оставяме я в хладилника за около 2 часа.
Подсушаваме я и пържим в олиото или зехтина.
Сос:
Сваряваме 4 яйца, изваждаме жълтъците и ги намачкваме хубаво, добавяме 2 сурови жълтъка, сол на вкус, черен пипер, и по-малко наливаме от зехтина, като бъркаме енергично, докато се получи гладка смес.
Добавяме сока от лимона и объркваме.
Поднасяме изпържената риба, залята със соса.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти