Пържоли с гъби в гювеч
Нужни продукти
1 кг пържоли (котлети,врат)
500 гр. гъби
300 гр. топено сирене /пушено/
200 мл сметана
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. брашно
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
90
минути
общо
120
минути
Стъпки
Пържолите се подсушават, начукват, посоляват със сол и черен пипер и овалват в брашно и в дълбок съд слагаме ред пържоли, ред гъби и пушено сирене, ръсим с черен пипер на вкус и пак пържоли, гъби, сирене най-отгоре заливаме със сметаната разредена с бяло вино.
Захлупваме и печем на умерена фурна около час и половина, на умерен огън, след като заври.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти