Нарежете 15 тортили на четири и ги изпържете в олиото, докато станат хрупкави.
Изпечете 2 от чушките на сух тиган и ги накиснете във вода за 15 минути.
Смесете изпечените и накиснати чушки, 3 домата, 2 скилидки чесън и 1/2 глава лук с малко вода.
Загрейте една супена лъжица олио в тиган, добавете сместа от чушки, домати, чесън и лук, и 2 стръка мексикански чай.
Гответе сместа в продължение на 10 минути, след което добавете 1-2 с.л. зеленчуков (или пилешки) бульон и подправете със сол и пипер.
Оставете сместа да ври още 15 минути.
Междувременно, нарежете останалите две чушки на кръгчета с ножица и ги изпържете, докато станат хрупкави.
Сервирайте супата - на всяка порция пооделно подредете пържени чушки, пържена тортиля, настърганото сирене, ситно нарязано авокадо и лимонов сок от зелен лимон.