Нужни продукти
1.2 кг. сьомга (около)
2 лимона
2 с.л. суха смес от розмарин и майорана
100 гр. краве масло
2 с.л. олио
сол
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
15
минути
общо
45
минути
Стъпки
Нарежете сьомгата на шайби.
Измийте добре сьомгата и я сложете в стъклен съд.
Посолете и подправете със сместа от розмарин и майорана.
Изцедете сока на двата лимона върху сьомгата.
Размажете добре, така че всички шайби да поемат подправките и лимоновия сок. Оставете да попие половин час.
Загрейте 100 грама краве масло и 2 супени лъжици олио в голям тиган.
Изпържете сьомгата до розова от двете страни.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти