За приготвяне на супата почистете червеното цвекло, картофите и една глава лук. Нарежете ги на едри кубчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л студена вода и прибавете бялото вино. Овкусете със сол, черен пипер и розмарин. След като се сварят зеленчуците, прибавете прясното мляко и маслото и пасирайте.
За приготвяне на лучените кръгчета, смесете в купа брашното, бирата и яйцата и разбъркайте добре. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза. Овкусете получената смес със сол, черен пипер и малко кимион. Нарежете лука на шайби и ги разделете на пръстени. Потопете лучените кръгчета в сместа и ги изпържете в загрята мазнина до почервеняване.
Поднесете порция от супата с топка заквасена сметана и лучени кръгчета.
Добър апетит!