Нарязваме месото на порционни парчета, посоляваме.
Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещено олио.
Добавяме месото и нарязания на кубчета морков.
За минута не разбъркваме, за да се запечата месото.
Задушаваме под капак на бавен огън за 20-25 мин.
Добавяме граха, наливаме вряла вода до нивото на месото.
Овкусяваме с червен пипер и сол, слагаме дафинов лист.
Варим още 30 мин.
Добавяме доматите, предварително нарязани на дребно.
Разтопяваме маслото, прибавяме брашното, пържим до златисто.
Наливаме малко от бульона, връщаме в тенджерата, разбъркваме.
Изваждаме дафиновия лист, поръсваме с копър.
Прехвърляме в съд за печене.
Печем в умерено затоплена фурна около 20-25 мин., докато ястието хване коричка.