Надя Петрова
ЗА рецептата

Рецептата е от Централна и Северна Гърция

Нужни продукти
1 кг и половина нарязано свинско, но може и цяло парче
3 с.л. краве масло
1 кг дюли
1 кг кестени
1 глава нарязан лук
3 домата
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
1 щипка канела
сол
чер пипер
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути
Стъпки

Направете нарези на кестените откъм широката страна, опечете ги и ги изчистете.

Измийте месото, изсушете го и го подправете със сол и пипер. В тенджера разтопете маслото и изпържете хубаво месото.
Добавете лука и като стане златист, сложете и доматите, пюрето, канелата и малко гореща вода.

Оставете да се задушава на слаб огън и като стане готово, извадете месото, в тенджерата сложете кестените и нарязаните дюли и върху тях отново месото. Задушете до готовност на бавен огън, като добавяте по малко вода, ако трябва.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти