ЗА
                                    рецептата                                
                                Рецептата е от Централна и Северна Гърция
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 кг и половина нарязано свинско, но може и цяло парче                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 с.л. краве масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кг дюли                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кг кестени                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 глава нарязан лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 домата                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. доматено пюре                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.л. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 щипка канела                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                чер пипер                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        45
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        45
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        90
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Направете нарези на кестените откъм широката страна, опечете ги и ги изчистете. 
Измийте месото, изсушете го и го подправете със сол и пипер. В тенджера разтопете маслото и изпържете хубаво месото. 
Добавете лука и като стане златист, сложете и доматите, пюрето, канелата и малко гореща вода.
Оставете да се задушава на слаб огън и като стане готово, извадете месото, в тенджерата сложете кестените и нарязаните дюли и върху тях отново месото. Задушете до готовност на бавен огън, като добавяте по малко вода, ако трябва.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти