Нужни продукти
1 кренвирш
1 - 2 яйца
сол
олио
Нужно Време
подготовка 5 минути
готвене 10 минути
общо 15 минути
Стъпки

Намажете тавата с олио и я загрейте във фурната. Извадете я и поставете кренвирша разцепен по дължина, но не целия, като обърнете двата му края в противоположна посока навън и го захванете с клечка за зъби така, че да придобие формата на сърце. Чукнете едно или две яйца, посолете на вкус и печете в умерена фурна докато яйцето /яйцата/ станат готови.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
26.08.2011 г. 10:21 Полезен 13

Като подложка слагам печена чушка, натрошено сирене, малко домати или доматен сок (според сезона), чубрица и черен пипер, а върху яйцето малко кашкавал. Става и за предястие и за вечеря.

bistra_alexova
bistra_alexova коментира
10.12.2010 г. 10:27 Полезен 18

Като подложка под яйцето може да се сложи парче кашкавал.

veleka1
veleka1 коментира
Подобни рецепти