Нужни продукти
1 кг. картофи
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1/2 връзка магданоз
100 гр пармезан (кашкавал)
сол
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Картофите се обелват, нарязват и сваряват добре. Изсипва се водата и се пасират.
Слага им се яйцата, брашното, магданоза, пармезана (ако е кашкавал настърган на ситно), сол, черен пипер.
Омесва се добре в/у набрашнена дъска се прави руло дебело около 2 см. Реже се на парченца 2 см на 2 см, овалват се с брашно и се пускат в дълбока тенджера с вряща подсолена вода.
Пускат се по малко, като изплуват на повърхността се изваждат в/у салфетка.
В тиган загряваме олио и пускаме картофките леко да се зачервят, може да се пържат заедно с аспержи.
Без да се пържат се поднасят със запържен доматен сос с чесън.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти