Нужни продукти
2 яйца
175 гр. захар
1 суха мая
250 мл топло прясно мляко
100 гр разтопено масло
500 гр брашно
ванилия
кора от лимон - настъргана
1 к. л. сол
За намазване:
1 разбит жълтък
1 с. л. прясно мляко
За тялото:
2 бр. зърна черен пипер
4 зърна кимион за ноздри
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 20 минути
общо 100 минути
Стъпки

Разбиваме яйцата и захарта. В пресятото брашно правим кладенче и сипваме яйчената смес. Добавяме и маслото, прясното мляко, маята, солта, ванилията и кората от лимонa. Замесваме тесто, покриваме с кърпа и оставяме за 30-40 минути на топло да втаса.

Готовото тесто делим на 4 части. От всяка част се оформя главата, ухото, краката и опашката на агнето. От останалото тесто се оформят малки топчета, които се залепват едно за друго,оформяйки тялото на агнето

Слагаме очи от черен пипер и ноздри от кимион или от каквото вие изберете. Намазваме с разбития жълтък с прясното мляко и печем 20 минути в загрята фурна до готовност.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти