Нужни продукти                        
                        
                                
                                 1 кг. свинска плешка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 ч.ч. червено вино                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 к.ч. доматен сос                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 2 с.л. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 скилидка чесън                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 дафинов лист                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 3-4 с.л. сметана                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 червен пипер                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        20
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        80
                                    минути
                                
                            Стъпки
                         Месото се нарязва на малки парченца, наръсва се с черен пипер, изпържва се в олиото със счуканата скилидка чесън, залива се с подсолена вода да покрие месото и се задушава до омекване. Прибавя се виното, доматения сос, дафиновия лист, посолява се, добавя се размитото във вода брашно, залива се с 2 ч.ч. вода и разбъркваме.
Варим 5-6 мин., поръсваме с червен пипер и варим още 5-6 мин. Махаме от огъня и като поизстине, добавяме сметаната. Сервира се заедно с топка картофено пюре или варен ориз или заедно в една чиния.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти