Запържена риба с джинджифил
Нарязаното рибено филе и маринатата се объркват в купа. Сместа се захлупва и се оставя в хладилник 10мин. Рибата се отцежда и отцедената марината се запазва.
маринованите рибени филета се овалват в царевично брашно и се панират в сгорещено олио, докато станат хрупкави и крехки. Изваждат се от тигана и се отцеждат върху попивателна хартия.
Морковите се нарязват на тънки ивички. Фъстъченото олио се загрява във вок или в голям тиган. Лукът се запържва бързо, докато омекне. В същия тиган се слагат морковите, чушките, гъбите и зеления лук. Сместа се запържва бързо за 2 мин.
Допълнителното царевично брашно се размива с водата и се сипва в тигана заедно със запазената марината. Сместа се бърка на огъня, докато кипне и се сгъсти. Към нея се прибавя рибата и се запържва бързо и внимателно, за да поеме вкуса на сместа.
Марината. Джинджифилът се пресова с две лъжици над малка купа, докато пусне всичкия си сок. Месестата част се изхвърля. Прибавят се останалите продукти и се обърква добре.