Нужни продукти                        
                        
                                
                                1кг. зелен фасул
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                200гр. сирене
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 скилидки чесън
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 яйца
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кофичка кисело мляко
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 с.л. брашно
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                магданоз
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол
                                
                            
                                                                                                            
                                
                                олио/зехтин                                
                            
                                                                            Стъпки
                        Фасулът се почиства, нарязва се на парчета и се вари в подсолена вода, докато омекне. Отцежда се и се постила в предварително намазнена тавичка. Върху него се натрошава сиренето, полива се с малко олио и се посипва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Сипва се малко водичка и се слага във фурната. Когато водата в тавичката почне да се по изпарява се залива със заливката, приготвена предварително от яйцата, брашното и киселото мляко. Запича се още малко до леко зачервяване на заливката.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти