Зеленчуковата супа със застройка е традиционна за българската и балканската кухня (известна като чорба). Отличава се със застройката от яйце и кисело мляко, която я прави плътна и хранителна.
В тенджера с вода слагаме олио и чакаме за заври. Нарязваме всички зеленчуци на кубчета. Във врящата вода слагаме лука, морковите, чушките и домата. Оставяме да поври малко, след 5-10 мин. когато морковите поомекнат добавяме и картофите. Когато омекнат картофите изключваме котлона и слагаме сол на вкус. Дърпаме тенджерата от котлона и застройваме с вече разбитите жълтъци, мляко и брашно. Връщаме тенджерата в/у изключения котлон и добавяме нарязания магданоз като разбъркваме.
Хранителни стойности
Размер на порцията: 1 порция