Sun13
ЗА рецептата

Зеленчуковата супа със застройка е традиционна за българската и балканската кухня (известна като чорба). Отличава се със застройката от яйце и кисело мляко, която я прави плътна и хранителна.

Нужни продукти
1 глава лук
2 бр моркова
2 бр червени чушки /може и зелени/
4 бр картофа
1 бр червен домат
1/2 връзка магданоз
олио
сол
За застройката
2 жълтъка
2 с.л кисело мляко
2 с.л брашно
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

В тенджера с вода слагаме олио и чакаме за заври. Нарязваме всички зеленчуци на кубчета. Във врящата вода слагаме лука, морковите, чушките и домата. Оставяме да поври малко, след 5-10 мин. когато морковите поомекнат добавяме и картофите. Когато омекнат картофите изключваме котлона и слагаме сол на вкус. Дърпаме тенджерата от котлона и застройваме с вече разбитите жълтъци, мляко и брашно. Връщаме тенджерата в/у изключения котлон и добавяме нарязания магданоз като разбъркваме.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
150
Общо мазнини
7g
Наситени мазнини
1g
Холестерол
40mg
Натрий
300mg
Въглехидрати
20g
Фибри
3g
Захари
5g
Белтъци
3g
Често задавани въпроси
Мога ли да заменя картофите с друг зеленчук?
Как да съхранявам зеленчуковата супа и колко време издържа?
Мога ли да използвам сухи подправки вместо пресен магданоз?
Как да направя супата по-гъста?
Мога ли да използвам яйчени белтъци вместо жълтъци за застройката?
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти