Нужни продукти                        
                        
                                
                                 500 гр настъргано овче сирене                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 300 мл бира                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 равна с.л. царевично брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 малка скилидка чесън                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 30 гр масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 препечени филийки от франзела                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        10
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        40
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Намазваме огнеупорен съд с масло, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно и бъркаме леко, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, сол, черен пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира, и бъркаме до сгъстяване. Поддържаме фондюто топло като от време на време го претопляме, ако нямаме спиртник. Поднасяме с препечени филийки или кротончета.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                         
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                         
                        
браво чудесна ретсепта. сте иа направиа сега през отпуската в Балгариа