Обелваме лука и нарязваме на фини ленти. Обелваме картофите и нарязваме на кубчета със страна от около 1 см. Нарязваме доматите на кубчета. Измиваме печурките и ги разрязваме на две. Нарязваме кракауера на кръгчета с дебелина 1 см. Изчистваме чушките и ги нарязваме на парчета. Изсипваме боба в гевгир и изплакваме добре.
В тенджера загряваме олио и леко запържваме лука, добавяме доматеното пюре и леко запържваме. Добавяме кракауера и го оставяме слабо да покафенее, поливаме с бяло вино, оставяме ястието за малко да ври. Добавяме бульона и подправяме с чили на прах и червен пипер. Добавяме дафиновия лист и картофите и оставяме яденето да къкри около 15 минути.
След това добавяме доматите, чушките, печурките и боба и оставяме отново да поври на слаб огън още 15-20 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и захар. Преди да сервираме добавяме нарязания магданоз.
Нужни продукти
5 кракауера
700 гр чушки (тип “Сиврия”), червени и жълти
2 с.л. доматено пюре
2 главички стар лук
100 мл вино, бяло
700 мл телешки бульон
400 гр картофи
170 гр култивирани печурки
1 с.л. червен пипер, сладък
3 домата
1/2 консерва боб
1 1/2 с.л. олио
2 дафинови листа
1/2 връзка магданоз, нарязан
чили на прах на вкус
сол
черен пипер на вкус
захар на вкус
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти