Сваряваме картофите, после ги обелваме и намачкваме с пасатор или с вилица.
Нарязваме салама и кашкавала на дребни кубчета.
Яйцата чукваме в купичка и разбиваме до хомогенност.
В тавичка, предварително намазана със зехтин, слагаме картофите, салама, кашкавала и солта, разбъркваме, да стане еднородна смес и заливаме с яйцата равномерно навсякъде. При необходимост разбъркваме още веднъж.
Отгоре поръсваме равномерно с галета.
Поставяме в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 20 мин. (трябва галетата да порозовее, а яйцата да се стегнат).
Предястието се сервира топло . Може към него да се сервира нарязан домат или айран.
Нужни продукти
6 средно големи картофа
300 гр. кашкавал;
300 гр. пресен колбас;
4 яйца;
2 с.л. зехтин
1/5 ч.ч. галета;
сол на вкус.
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
много бе6е вкусно :***