Капама
Смесете смляното месо със ситно нарязания кромид лук, ориза, червения пипер и сол на вкус.
Напълнете предварително изчистената и измита кокошка с част от сместа.
С останалата смес увийте сарми в по-големи зелеви листа.
Поставете нарязаната на филийки сланина, ребрата и ситно нарязаната сърцевина на зелките на дъното на голяма тенджера.
Сложете кокошката върху тях, а около нея наредете сармите.
Най-отгоре поставете кървавицата.
Поръсете ястието със смления черен пипер и покрийте със зелеви листа.
Залейте с 1 и 1/2 чаена чаши топла вода.
Замажете капака на тенджерата с тесто.
След като заври, печете ястието в умерено гореща фурна около 3 часа.
Поднесете ястието в тава, като в средата поставите кокошката и кървавицата, а наоколо - сармите.