Виолета Матева
ЗА рецептата

За всеки празник.

Нужни продукти
250 мл. прясно мляко
125 мл. олио
2 яйца
20 гр. мая
750 гр. брашно
100 гр. масло
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
сусам
ленено семе
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 35 минути
общо 115 минути
Стъпки

Активираме маята и замесваме меко тесто. Оставяме на топло за 40 минути да втаса.

Готовото тесто делим на 2 равни части.
Първата се разделя на 4 равни топчета. Всяко се разточва на кора, намазва се с разтопено масло и се нареждат една върху друга. Нарязваме на 8 сектора, като минем през центъра и не се прерязва до края.

От центъра се взема по едно връхче и се обръща навън това е големия венец.
По същия начин се оформя и малкия с тази разлика, че се разделя на 5 топчета.

Едното се поставя в средата на питката.
Оформена се оставя за още 30 минути, намазваме с разбит жълтък с малко олио, поръсваме в средата ленено семе, а останалата част със сусам.

Печем 30-35 минути до златисто!

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
320
Общо мазнини
12g
Наситени мазнини
7g
Холестерол
40mg
Натрий
350mg
Въглехидрати
45g
Фибри
3g
Захари
2g
Белтъци
7g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти