Яйца по панагюрски
Загрява се маслото в тигана и му се капва малко олио, за да не загори, внимателно се чукват, едно по едно яйцата и леко се изсипват в тигана за да остане цял жълтъка, в зависимост от вкуса, пържите повече или по- малко. Като се позапържи от едната страна с шпатула, обръщате и от другата страна. В две чинии разпределяте киселото мляко, в което предварително, сте сложили счуканите скилидки чесън и сол на вкус. Изваждате яйцата от тигана и ги слагате върху киселото мляко. В останалата мазнина слагате малко червен пипер, разбърквате и изсипвате върху яйцата.
нет е прав в едно нещо - НИКАКВО ПЪРЖЕНЕ. Яйцата се забулват. Но забулването става при температура не по-висока от 80-85&амп;#730;С. После се покриват с киселото мляко и запържения за секунди червен пипер. Всичко друго, макар и вкусно, не е &яуот;по панагюрски&яуот;.
съжалявам- това са пържени яйца на очи! Яйца по панагюрски-във вряща, леко подсолена вода се чукват и &яуот;забулват&яуот; яйцата, така, че белтъкът да побелее, а жълтъкът да остане в зависимост от вкуса- леко суров. Сервират се върху натрошно сирене и се поливат с разтопено масло. НИКАКВО ПЪРЖЕНЕ И КИСЕЛО МЛЯКО
Аз пък така ги обичам повече!