Плънката може да бъде вместо от настъргани ябълки от почистени вишни, череши, ягоди и др.
От пресятото брашно, солта, олиото и водата се замесва тесто. Намазано с мазнина и покрито с хартия и кърпа, то се оставя да почива.
Разделя се на еднакви топки и се разточват на кори.
От разтеглените кори, върху хартия се нареждат, един върху друг два-три листа.
Между тях се поръсва мазнина, слагат се обелените и току-що настъргани ябълки, разбъркани със захар, канела и галета.
С помощта на хартията, листата се навиват на руло.
Нареждат се върху намазана тава. Отгоре се слага мазнина и се пече на умерена фурна до зачервяване.
Когато изстине, се реже и се ръси с дебел пласт пудра захар с ванилия, ако в плънката не е сложена канела.