Нужни продукти
500 гр гъби
2 с.л.масло
2-3 глави лук
1 с.л. брашно
1 л. костен бульон
1 каф.ч. сметана
3 сварени яйца
1 с.л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Почистените гъби се нарязват на дребно и се изпържват в масло, заедно със ситно нарязания лук. Сипва се брашното и се запържва. Залива се с бульона, наръсва се с черен пипер, посолява се и се вари, докато гъбите омекнат. Пасира се. Сметаната се разбива и се изсипва в супата. Посолява се, добавят се нарязаните на парченца яйца и се загрява, като се внимава да не заври. Поднася се поръсена с магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти