Нужни продукти
4 телешки филета
100 гр. гъби
2 с.л. готварска сметана
100 гр. масло
200 гр. ориз
200 гр. гъби
2 домата
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

В 400 г. подсолена вода сваряваме ориза, измиваме и го оставяме да се отцеди. Слагаме го в 4 кръгли формички или купички и го притискаме.
Начукваме добре филетата поръсваме с черен пипер, изпържваме в масло от двете страни и поставяме върху оформения в чиния ориз.
В малко масло задушаваме, гъбите нарязани на ситно, издълбаваме семето на доматите и ги нарязваме на малки кубчета и ги слагаме при гъбите, добавяме соса от месото, сметаната, парченце масло посоляваме и кипваме. Махаме от котлона и и заливаме филетата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти