Рибата се почиства и измива. В 1 1/2 л вода се слагат нарязаните моркови, настърганата целина, нарязания на ситно лук, дафинов лист, черен пипер,2 клончета нарязани магданоз и сол и се кипва, добавя се рибата и се вари 15 - 20 мин., изважда се, изцежда се и се поставя в съд за сервиране.
Жълтъците се разбиват в съд, поставен във водна баня на слаб огън ,като се прибавя по малко от прецедения бульон от рибата. Като се посгъсти се маха от огъня, по малко се прибавя и разтопеното масло, като продължаваме да разбъркваме, посоляваме и добавяме лимоновия сок и ситно нарязани 3 клончета магданоз . Заливаме рибата със соса украсяваме с резенчета лимон и гарнитура от сварени картофи.
Нужни продукти
1 кг бяла риба
1 морков
30 г целина
1 малка гл. лук
1 дафинов лист
черен пипер
1 с.л. оцет
4-5 стръка магданоз
1 лимон
4 бр. жълтъци
1 с.л. лимонов сок
100 г масло
1 лимон
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти