Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто.
Изважда се и се слагат нарязаните на ситно лук, морков, целина и чесън, като се позапържат, се добавя ситно нарязаната чушка, пържите още около 5 мин., добавяте брашното, запържвате още 2-3 мин. и добавяте червения пипер, разбърквате и накрая добавяте доматения сос.
Брашното не трябва да стане зърнесто - ако стане на топка, добавете по малко вода и бъркайте непрекъснато, добавете после виното, като не спирате да бъркате, за да стане като боза.
Долейте 2 л. вода, оставете да кипне и после на умерен огън.
Добавете месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус.
Варете на тих огън, под капак до омекване на месото.
Сервира се с картофено пюре и варен ориз.