ЗА
рецептата
Ако искате, извадете гъбите, месото и пасирайте соса.
Нужни продукти
1 кг телешко месо
100 г масло
1 морков
40 г целина
1 малка глава лук
2 с.л. доматено пюре
200 г гъби
брашно
1 дафинов лист
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер
магданоз
олио
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Телешките пържоли се начукват, посоляват, наръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.
Пържат се в масло с малко олио на умерена температура.
Като се позапържат, се прибавят нарязаните морков, лук, целина и гъбите на едро.
Като се позадушат, добавяме дафиновия лист, черния пипер, солта, нарязания чесън и доматеното пюре.
Ястието се залива с хладка вода и се оставя да ври на тих огън до сваряването на месото.
Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти