Нужни продукти
1 цяло пиле
50 мл. растително масло
2 гл. кромид лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
10 скилидки чесън
500 гр. домати
60 мл. червено вино
сол
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Загрейте 50 мл растително масло в голяма тенджера.
Добавете ситно нарязаният кромид лук в горещата мазнина и задушавайте до златисто.
Добавете 1 с.л. брашно към задушения лук и разбъркайте.
Добавете 500 гр. домати, нарязани на ситно, и 10 скилидки чесън към сместа и продължете да ги задушавате.
Посолете, добавете 1 ч.л. червен пипер и 5-6 зърна черен пипер, и отново разбъркайте.
Нарежете пилето на парчета, натрийте със сола и добавете в тенджерата със задушените продукти.
Залейте пилето и задушените зеленчуци с 1 чаена чаша топла вода и 60 мл червено вино.
Варете на тих огън до омекване на пилето.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти