 
                            
                            
                        Агнешки шиш кебап по Каракачански
                                    ЗА
                                    рецептата                                
                                Може да го печете и на фурна с грил. Може да сложите и повече месо.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 кг агнешко месо (от бутчето)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                50 гр. масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 пакет агнешки комплект                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 агнешко було                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кг агнешки чревца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                червен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        120
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        90
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        210
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Месото се нарязва на средни парчета. Черният дроб, бъбреците, сърцето и др. субпродукти се измиват и се нарязват на парчета.
Всичко се посолява със сол, черен и червен пипер и се обърква. Приготвя се шиш, на който парчетата се нанизват последователно: месо, дроб, месо, бъбрече, и така до свършване на продуктите (може на няколко броя шишове).
Отгоре шишът се обвива в булото, след това се навива и 1 добре измито черво (завържете го, за да не се развие).
Поръсва се с разтопено масло и се пече над хубава жар, като се върти внимателно, докато се опече добре.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                        Полезни статии
    
    

 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                 
             
             
                        