Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Преди да сложите яйцата, може да полеете с коняк или ром и да фламбирате. За гарнитура може да сложите грах в масло, картофено пюре и др.

Нужни продукти
1 кг телешко бонфиле
черен пипер
сол
брашно
зехтин
4 филии бял хляб
100 гр бульон
125 гр масло
4 яйца
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 10 минути
общо 70 минути
Стъпки

Начуканото и почистено от сухожилия месо се нарязва на 4 парчета, които се оформят, без да се начукват повече, посоляват се, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват от двете страни, докато започнат да излизат червени капчици.

В маслото се пържат, канапета от намокрените с малко бульон филии хляб, от двете страни.

Върхувсяко от тях се поставя изпържения бифтек и се залива с мазнината от пърженето.

Яйцата се изпържват на "очи" и се поставят върху всяка порция.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти