Картофени лодки II
Нужни продукти
1 кг средно големи картофи
4 моркова
1 глава лук
150 гр гъби
100 гр кашкавал
30 гр краве масло
3 бр. кренвирши
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Картофите се сваряват, обелват и разрязват на 2 половини по дължина, издълбават се.
Ситно нарязаните лук, моркови, гъби се задушават в маслото. Добавя се настъргания кашкавал половината издълбана част от картофите, сол, черен пипер.
Кренвиршите се нарязват на кръгчета и се редят по дъното на издълбаните картофи, отгоре се слага от задушена смес. Редят се в тавичка намазана с масло и се запичат до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти